Närästääkö?!

Tiistai 5.4.2016 klo 17:07 - Elisa Makkonen


Wilhoa närästää. Tai tällä hetkellä voin varovaisen optimistisesti sanoa, että närästi. Tätä oireetonta aikaa on takana vasta niin vähän, että en vielä uskalla lopullisesti tuulettaa. Aihe on kuitenkin tullut niin tutuksi, ja olen viime aikoina useaan otteeseen törmännyt närästävän tai ruokahaluttoman koiran hoitoon vinkkejä kyselevien huolestuneiden omistajien postauksiin, että haluan jakaa meidän tarinan. Jospa näistä kokemuksista olisi muillekin hyötyä...

Avainsanat: Makkosen pojat, koira, kääpiösnautseri, koiran närästys, Anicol


Kommentit

5.4.2016 19:23  Pauliina

Mistä tuota 4 legs maitohappoa olet ostanut? Täällä 2 nelijalkaista joilla ilmennyt juurikin tuota ajoittain ylenmääräistä mahan löysyyttä ja olisi kiva löytää täsmävalmiste avuksi...

5.4.2016 20:23  Elisa Makkonen

Pauliina, löydät jälleenmyyjät www.anicol.fi -sivulta. Täällä Nummelassa Anicolin tuotteita myy TopDog.

5.4.2016 20:32  Ritva

Kiitos ihanasta kirjoituksesta. Monta hyvää vinkkiä. Ihana kun jaksat jakaa kokemuksiasi.

5.4.2016 23:42  Anne Lehtonen

Mun nuorimmaisella kissalla on tismalleen samat oireet. On nyt vehnättömällä dieetillä. Vatsa ei enää löysä ja muutenkaan ei enää "paukuttele" niin paljon ja niin pahan hajuisesti kuin aikaisemmin. Siis mitä se Boulardii on? Mä olen huomannut,että samat hoidot sopii sekä kissoille, että koirille hieman kun soveltaa vähän. Mulla on ollut aikaisemmin myös koiria ja etenkin mun kahdella tiibetinterrierillä oli samoja oireita ja olivat huonoja syömään ja maksasairaus lopulta löydettiin. Muistan vaan kun istuin lattialla ja syötin niitä papana kerrallaan. Se oli rankkaa aikaa se.

6.4.2016 0:47  Marika Simola

Minun vanhempi urokseni on myös entinen närästelijä. Oireina oli meilläkin ruokahaluttomuus, ylimääräinen nieleskely etenkin iltaisin sekä etutassujen kirputtelu. Massaa ei myöskään tahtonut kertyä. Hoitona oli Losec-kuuri 10 vrk:tta. Lisäksi otimme myös tuota Boulardiita kuurina ja sen perään 4Legsin maitohappobakteereja. Närästelyä saattoi meillä olla pidempäänkin vähäoireisena mutta tilanteen huononsi todennäköisesti se, että vaihdoin Taiton nappulan tuhdimpaan ja samalla käytössä oli myös lohiöljy. Eläinlääkärissä epäiltiin jopa haimatulehdusta, mikä voi tulla tuollaisen ruokavaihdoksen jälkeen. Onneksi verikokeissa ei löytynyt mitään poikkeavaa. Oireet alkoivat helpottamaan lähes välittömästi ja ovat ainakin toistaiseksi pysyneet poissa. Muuta ruokavaliomuutosta emme tehneet kuin, että nappulan rasvat on alle 15% ja lohta emme käytä missään muodossa. Herkkuja syödään laidasta laitaan.
Nyt minulla on kotona lähes aina kuppinsa tyhjäksi syövä, jo kolme kiloa lisää massaa kerännyt, virtaa täynnä oleva koira :)
Hyvä aihe jakaa kokemuksia ja tietoa!

6.4.2016 9:53  Elisa Makkonen

Anne, Anicolin sivuilta näyttää löytyvän kokemuksia myös kissojen vaivojen hoitamisesta Boulardiilla ja 4-legsillä. Boulardiista siellä sanotaan näin: "Boulardii on tehokas tuote limakalvovaurioiden kuten haavaumien sekä hiivan liikakasvun hoitoon. Se on niin sanottu mikro-hiiva, joka auttaa kehoa puhdistautumaan liiallisesta hiivasta. Boulardii tuottaa soluille tärkeitä polyamiineja eli rakennusaineita, jotka edistävät haavojen sekä tulehdusten paranemista limakalvoilla."

6.4.2016 10:26  Anja

Boulardiita kokeiltiin mekin lagoton sitkeään korvatulehdukseen, punoitus rauhoittui viikon sisään kuurin allittamisesta. Sitä ennen oltiin kaikki eläinlääkärin ohjeet/lääkkeet käytetty.

6.4.2016 23:11  Helinä

Hienoa, että kotiruokaakin kunnioitetaan. Tintin (10 vee) trimmaaja suositteli jo Tintin ollessa pentuna vain kotiruokaa, kokemusta oli Englannista, missä kotiruokakoirat olivat aina terveempiä. Ainakin parta on pysynyt valkoisena ja turkki on nyt ajeluun siirryttyä karkea ja kiiltävä! Maustan ruuat vasta Tintin annoksen jälkeen, pari-kolmekertaa viikossa lisäksi hyvää öljyä ja maitovalmistetta. (ja, EI tietenkään mitään prosessoitua :) )

6.7.2017 9:11  Jaana

Miten annoit Wilholle tuota boulardiita? Minun koirani on erityisen kranttu kaikkien "lisäaineiden" suhteen ja nyt kun se muutenkin syö huonosti, niin mietin, että miten saisin kuurin vietyä läpi.

21.8.2017 8:25  Susanna

Heippa! Meillä kahdeksan vuotias Biitti mustahopea käppänä leidi. Täällä alkoi oireet oksentelulla päivittäin. Mutta vatsa oli oli hyvä kun kakkosella käytiin ;) Nyt sitten kävimme lääkärillä viikko sitten ja veriarvot oli ok, mutta maksa-arvot hiukan koholla. Biitti sai siis myös kuurin antepsinia ja pepsidia. Ruoaksi Rojal Caninin gastro intestinalin. Nyt sitten kärsitään ripulista! Mitä on ollut aiemmin todella harvoin ja koiran vatsa on aina ollut hyvä. Mitähän tässä tekisi...? Tekisi mieli lopettaa lääke ja ruoka kokonaan ja siirtyä johonkin muuhun...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini