Miten Masasta tuli Almo-suurlähettiläs

Torstai 30.6.2016 klo 11:01 - Elisa Makkonen


Pikkupojat, siis Masa ja Arvo, ovat meillä aina syöneet kuivamuonaa. Höystetty sitä toki on milloin milläkin, raakapalleroilla pakkasesta tai marketin kypsennetyillä tuoreruuilla. Arvon ruokahalu ja rautavatsa ovat legendaarisia: ei-koskaan-ikinä-milloinkaan nirsoilua tai muuta konstailua, aina sekä akuutti että krooninen nälkä, ja pakki kestää vaikka pikkukivet. Masa sen sijaan on herkkävatsaisempi ja hyvin sopivan kuivamuonan löytäminen ei ole ollut niin yksioikoista. Masan vatsa menee helposti ruikulle, eikä ihan mikä tahansa pöperö välttämättä edes tee kauppaansa – tällöin koskemattoman ruokakupin vierelle voi vaikka laittaa maaten ja pohdiskella elämän suuria filosofisia kysymyksiä (oman annoksensa jo hotkaisseen Arvon tuijottaessa kippoa ahnaasti, kuola parrasta roikkuen, koko ajan vaivihkaa lähemmäksi hivuttautuen). Muutokset ruokavaliossa olemme saaneet tuta myös me, Masan lähellä oleskelevat, sellaisina pommeina ja tussauksina, että ydinasevaltiotkin olisivat kateellisia... Lisäksi Masan mukavuudenhalu (kröhöm, lue: laiskuus) yltää myös ruokailuun: ihan pientä nappulaa ei maksa vaivaa pureskella, vaan ne voi nielaista kokonaisina ja oksentaa sitten hetkeä myöhemmin ruokatorven muotoisena, sulamattomana pötkönä… Eli aika monta nappulamerkkiä ja –sorttia on meilläkin ehditty käydä läpi, eikä sellaista ah-tätä-meillä-syödään-tästä-lähtien-aina-tuotetta oikein ole löytynyt.

Avainsanat: Makkosen pojat, koira, koiran ruokinta, Almo Nature, Almo Alternative


Kommentit

30.6.2016 11:32  Katja Jaatinen

Toivottavasti tulette vielä jossain vaiheessa myös Lappeenrannan eläinkauppaan vierailemaan ja saatte tännekin jälleenmyyjiä!

30.6.2016 11:38  Jande Rehn

Laitan tännekin FB-kommenttini:
Voi ei! Auts... :p Voisiko joku selittää, kun minun matikkapäähäni tämä ei mene: "nimen 170 tulee siitä, että 100 grammaan nappulaa on käytetty 170 grammaa lihaa"! Jos on 100g jotakin tuotetta, materiaa, materiaalia, ainesta, mitä tahansa, se 100g ei voi mitenkään sisältää mitään ainesosaa enempää kuin oman massansa/painonsa verran. Vaikka pakattaisiin, puristettaisiin, tiivistettäisiin, lytistettäisiin - tehtäisiin mitä vaan, tuo 100g ei voi sisältää jotakin ainesosaa omaa painoaan enempää, joten tuo, että 100g sisältäisi liihaa 170g on melko mahdoton yhtälö. Minun (ja kai yleisenkin) matikkapääni mukaan... Eli jokin häikkähän tuossa tekstissä on, sillä tämän prosentuaalisen ilmoituksen "Alternative 170 on kana-riisipohjainen nappula, joka sisältää 75 % tuoretta kanaa" mukaan lihaa on siis 75%, jolloin 100g sisältäisi 75g lihaa - ei suinkaan 170g. Eikös?

30.6.2016 13:39  Elisa

Jande Rehn, saitkin jo fb-kysymykseesi vastauksen, mutta vastaan vielä tännekin jos joku pohtii samaa. Eli tuore liha tosiaan sisältää kosteutta 80 %, jolloin sitä tarvitaan suhteessa painoon enemmän, jotta lihapitoisuus edelleen pysyy luvatun korkeana. Valmis nappula kun ei sisällä kosteutta kuin 8 %.

20.8.2017 9:11  Ritva

MiTää on ne Helsingin almo alternative jälleenmyyjät. En löydä mistään, vain kissan ruokaa löytyy?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini