Wilhon wiimeisin witsaus - krooninen, vaikea-asteinen kuivasilmäisyys

Lauantai 25.2.2017 klo 20:22 - Elisa Makkonen

No niin. Meidän närästelevällä, maksasairaalla ja eturauhasvaivojen takia pallittomalla Wilholla on uusi diagnoosi: vaikea-asteinen kuivasilmäisyys, keratokonjunktivitis sicca, KCS. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Wilhon oma kyynelnestetuotanto on lähes olematonta. En ole koirien silmäsairauksien asiantuntija ja tästä vaivasta tiedän tällä hetkellä, kuukausi diagnoosin jälkeen sen, mitä yksi yleiseläinlääkärikäynti, yksi silmäsairauksiin erikoistuneen eläinlääkärin luona käynti ja vimmattu googlettaminen ovat antaneet. Kirjoitan siis sen perusteella mitä nyt, tässä hetkessä, tästä aiheesta ymmärrän.

Lue lisää »

39 kommenttia . Avainsanat: Makkosen pojat, kääpiösnautseri, koira, kuivasilmäisyys, keratokonjunktivitis sicca, KCS

VW - ei Volkswagen, vaan vaskitsa & Wilho

Keskiviikko 25.5.2016 klo 14:53 - Elisa Makkonen

Olipa kerran vaskitsa, joka asusteli rauhassa metsätien varrella, hakkuuaukean laidalla. Eräänä aurinkoisena toukokuun päivänä sen tiet ristesivät muuan aamulenkillä olleen Wilho Makkosen, oman elämänsä Aku Ankan – tiedättehän sen tyypin, jolle aina sattuu ja tapahtuu, kanssa. Vaskitsa säikähti ja tokkasi, Wilho säikähti ja hyppäsi, ja äiti Makkonen säikähti ja huusi. Kuin sumusireeni se huusi...

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: koira, kääpiösnautseri, Makkosen pojat, käärme, kyy, vaskitsa

Närästääkö?!

Tiistai 5.4.2016 klo 17:07 - Elisa Makkonen

Wilhoa närästää. Tai tällä hetkellä voin varovaisen optimistisesti sanoa, että närästi. Tätä oireetonta aikaa on takana vasta niin vähän, että en vielä uskalla lopullisesti tuulettaa. Aihe on kuitenkin tullut niin tutuksi, ja olen viime aikoina useaan otteeseen törmännyt närästävän tai ruokahaluttoman koiran hoitoon vinkkejä kyselevien huolestuneiden omistajien postauksiin, että haluan jakaa meidän tarinan. Jospa näistä kokemuksista olisi muillekin hyötyä...

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Makkosen pojat, koira, kääpiösnautseri, koiran närästys, Anicol

Miksi meille tuli juuri kääpiösnautseri

Torstai 17.3.2016 klo 16:05 - Elisa Makkonen

Lupasinhan palata tähän toimittajienkin lempikysymykseen! Kuten olen jo aiemmin kertonut, aloitimme koiraharkinnan tyhjentämällä kirjaston kaikista, aihetta edes etäisesti sivuavista kirjoista. Kirjoitimme paperille ylös eri rotujen plussat ja miinukset, sekä mietimme millainen koira juuri meidän perheeseen parhaiten sopisi niin, että sekä meillä että koiralla on mahdollisimman hyvä elämä ja sujuva arki yhdessä. Ja näihin kriteereihin (tai edes vienoihin toiveisiin) me päädyimme:

Lue lisää »

13 kommenttia . Avainsanat: Makkosen pojat, kääpiösnautseri, koirarodut, ensimmäinen koira

Liikkumisen iloa etsimässä

Keskiviikko 9.3.2016 - Elisa Makkonen

Ah, miten trendikästä olisikaan voida sanoa, että: ”Mä niiiiin RAKASTAN liikuntaa!” tai ”Oooh, miten mahtava fiilis mulle tulee oikein rankan treenin jälkeen!” … No, nyt tulee syntisen ihmisen synnintunnustus: minä en pidä liikunnasta. Piste. Olen laiska liikkumaan, en ole koskaan aikuisiällä löytänyt ’omaa lajiani’, enkä todellakaan saa liikunnan aiheuttamasta likomärästä selästä ja kiristävistä keuhkoista minkäänlaisia kiksejä. Jos on sohvaperunoita, niin minä olen se kaikkien niiden äiti, se ituperuna. 

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: Makkosen pojat, koira, kääpiösnautseri, liikunta, ulkoilu, metsä

Wilhon wiemää eli miten meidän perheen koirallinen elämä sai alkunsa

Tiistai 1.3.2016 klo 14:40 - Elisa Makkonen

Mistä se kipinä oikein lähti? No, siitä perinteisestä: lapsi haluaa koiran. Lapsi mankuu koiraa. Lapsi lukee kirjaston koiraoppaita. Lapsi vakuuttaa hoitavansa koiran. Lapsi mankuu vähän lisää. Lapsi leikittää naapurin koiraa.

Lue lisää »

19 kommenttia . Avainsanat: Makkosen pojat, koira, kääpiösnautseri, ensimmäinen koira, koiran hankkiminen