Runoja & ajatelmia

Saada rakastaa koiraa. Mikä etuoikeus!


Ystävyys. Se hassu pieni juttu, joka kirkastaa ilot ja hälventää surut.
Sen, jonka sydän on kultaa,
lähellä valo ja ilo viihtyvät.
Sen, joka muille on hyvä,
ympärillä kauneus asuu.


Metsän lahja kiireiselle on vapaus. Metsän oppi levottomalle on rauha. Metsän sanoma tietään etsivälle on, että kulkea voi myös sieltä, mihin ei ole tallattu valmista polkua.

Mä kuulen sun mietteet, mä jaan sun huolet, sun taakasta auliisti kannan puolet. Myös salaisuudet voit mun haltuun luottaa, on mun toive vain sulle iloa tuottaa. Nosta leuka pystyyn ja tartu mun tassuun, kaikki harmit väistyy, kun katsot mun nassuun!

Sumu suojaa surevan, kietoo vaippaan pehmeään. Toivo turvaa tulevan, viitoittaa tien läpi pimeän. Valo vartoo vuoroaan, sammu ei koskaan kokonaan.


Pieni koira on suuri mysteeri. Sillä on suuri sydän, suuri sielu, suuri persoona. Se aikaansaa suuria tunteita, suurta iloa, suuria ajatuksia. Ja silti, jollain ihmeellisellä tavalla, kaikki se suuruus mahtuu niin pieneen pakettiin.


Sinä, joka saat mut itkemään ja nauramaan, sinä, joka saat mut säveliäs laulamaan. Sinä, jonka takia mun sydän pakahtuu, sinä, johon ei voi kuin sulaa ja rakastuu. Sinä, joka tarkoitettu oot tähän perheeseen, sinä, joka majan teit ja muutit mun sydämeen.
Tuuli tarttuu partaan, sävyttää hetken hartaan punaiseksi laskeva aurinko. Ymmärsin sen jo varhain, hetkistä kaikista parhain on se jota juuri nyt elämme.


Sairaana kun sä voimia keräät, ootan vierelläs sun kun sä heräät. Et kauaa oo tuulella huonolla, kun sua hellästi tökkään mun kuonolla. En ehkä osaa sulle teetä keittää, mutta märkiin pusuihin voin sut peittää. On tää rohdoista vanhin, ei mitään uutta, sulle annan lämpöä ja toveruutta.

Ootko miettiny sellasta mahdollisuutta, että voi vanhassa, tutussa nähdä uutta? Joskus pohtiessasi jotain vanhaa pulmaa, löydät ratkaisun vaihtamalla näkökulmaa. Koska jos käännyt ympäri ja ylösalaisin, tulee jalkalampusta silloin kattovalaisin!


Se luottaa ja seuraa, se rakastaa. Se on vierellä, läsnä ja ymmärtää. Se vastaa sanomatta sanaakaan. Se on ystävistä parhain. Koira.On tässä pieni herkkupeppu ja herkkupepulla eväsreppu. On eväsrepussa ydinluu, jo kääntyy hymyyn herkkusuu. On herkut hyviä myös seurassa ja luut on parasta peurassa. On herkkua nauta ja possukin, käy naudannahkainen tossukin. On herkkupepuilla vahvat tassut, ne kantaa jaksaa paksut massut. On elo tylsää ilman herkkuja, kaikille herkkusuille terkkuja!